cat costa o recla radio
Cat costa o reclama la radio?

Costul unei reclame nu este fix, nu exista un tarif unic, pretul depinde de mai multi factori:

1. Acoperirea pe care o are postul de radio pe care se difuzeaza reclama radio. Exista posturi de radio, care emit doar la nivel national (de exemplu Digi Fm), care emit atat national cat si regional/local (de exemplu Europa Fm, Kiss Fm, Radio Zu, Pro Fm, Magic Fm etc) si posturi locale (de exemplu Radio Brasov).

2. Audienta postului radio pe care se difuzeaza spotul audio. Ultimele audiente radio din 2023 le gasiti aici In fiecare an se realizeaza trei studii de audienta (valul de primavara, de vara si de toamna). Acesta este realizat de IMAS – Marketing şi Sondaje SA şi MERCURY RESEARCH S.R.L. Universul Studiului de Audienta Radio este format din persoanele in varsta de 11 ani si peste, care nu lucreaza in domeniul radio, rezidente in locuinte neinstitutionalizate din toate localitatile urbane si rurale din Romania. Conform datelor statistice ale Institutului National de Statistica, privind populatia rezidenta la data de 1 ianuarie 2022, marimea acestei populatii la nivel national este de 16.841.534 persoane.

3. Durata spotului difuzat pe postul radio. Durata standard este de 30 de secunde, in cazul in care spotul audio are o alta durata se aplica un coeficient de corectie, care difera de la un post de radio la altul.

4. Orele de difuzare si zilele in care se difuzeaza spoturile audio. Posturile de radio nu au o audienta constanta, audienta difera de la un interval orar la altul si de la o zi la alta. Tariful de difuzare fiind asadar direct proportional cu audienta inregistrata. In intervalele cu audienta maxima tariful este cel mai ridicat, iar in cele cu audienta mai scazuta au un tarif mai mic.

5. Numarul total de difuzari, cu cat numarul de difuzari este mai mare cu atat discounturile aplicate sunt mai mari.

In functie de acesti factori se poate stabili cat costa o reclama la radio si se pot concepe oferte personalizate in functie de specificul fiecariu client. Pentru noi fiecare client este unic, fiecare proiect beneficiaza de intreaga noastra atentie si experienta. Pentru informatii suplimentare si oferte dedicate nu ezita sa ne trimiti un email la office[@]lcadvertising.ro.